Bondedagar i Ryttylä

Kristna Bönders ”bondedagar” ordnades i år på kansanlähetysopisto i Ryttylä, Hausjärvi 10–12 februari 2023. Temat var ”Närmare Jesus”. I den turbulenta världen och vardagen är Jesus Kristus vår enda trygghet. Han ger oss en framtid och ett hopp och försäkrar oss om att vi inte behöver vara rädda, oberoende av omständigheterna.

Under veckoslutet fick vi träffa andra troende bönder, uppmuntra varandra, höra bibelundervisning och vittnesbörd samt be och lovprisa Herren tillsammans.

***

Kristna bönder var med på Farmari-utställningen i St Michel 30.6 – 2.7 med egen monter.

Bondedag i Hämeenkyrö 26.3.2022

Fikonträdet blomstrar inte mer, och vinstocken ger ingen skörd. Olivträdets frukt slår fel, och fälten ger ingen föda. Fåren rycks bort ur fållorna, och ingen boskap finns i stallen. Men jag vill jubla i Herren och glädja mig i min frälsnings Gud. Herren, Herren är min starkhet.” Hab.3:17-19

***

Sommarträff i Orisberg 24-25.7.2021

Den tvåspråkiga sommarträffen, som redan blivit en tradition, ordnades Orisberg i Storkyro.

***

Bondekonferens 31.1 – 2.2.2020 på Kiponniemi

Bondekonferens ordnades 31.1 – 2.2.2020 på Kiponniemi lägergård utanför Jyväskylä med temat ”Jesus är vägen och sanningen och livet”

***

Bondedagar i Nykarleby 15-17.3.2019

Veckoslutets tema var förberedelse. Världen runt om oss förändras i snabb takt. Med bibeln som grund, så vet vi åtminstone något av vad som ligger framför. Hur skall vi förbereda oss för kommande tiders utmaningar?

Den viktigaste förberedelsen sker i vårt hjärta och i vårt förhållande till Gud, men vi vill även vara vaksamma när Gud kallar oss till konkreta åtgärder.

” Men den som lyssnar till mig ska bo i trygghet och inte behöva frukta något ont.” Ordspr. 1:33

***

Jordbruksmaskinmässan i Helsingfors

Vi var med på den nya maskinmässan i Helsingfors med en liten plats på föreningarnas område.  Vi hade också bondesamling i samband med mässan i Södra Haka kyrkan.

***

Okra lantbruksutställning

Vi var med på lantbruksutställningen på Oripää flygfält 4-7.7. 2018.

Okra-lantbruksutställninten 2018

***

Helande gemenskap – bondekonferens i Kiponniemi

En tvåspråkig bondekonferens ordnades sista veckoslutet i januari 2018 på Kiponniemi lägergård ca 20 km utanför Jyväskylä.

Vi fick höra undervisning om bland annat förnyelse och om förberedande i en tid som denna. I flera vittnesbörd och diskussioner vittnades det om hur Gud har omsorg även under svåra situationer och hur Han visat på en väg framåt. I Honom har vi trygghet i alla tider.

Vi upplevde en stark gemenskap med varandra, men under helgen kom det fram i flera repriser att den verkligt helande gemenskapen är den med vår Herre och frälsare, Jesus Kristus.

***

Trädgårdsutställning i Lepaa

I mitten på augusti deltog Kristityt viljelijät – Kristna bönder i trädgårdsutställningen i Lepaa med egen avdelning

***

Farmari i Seinäjoki

Kristna bönder var med på Farmari-utställningen 14-17 juni med egen avdelning. Vi träffade bönder, delade ut broschyrer och berättade om vår förening och gemenskap. Tack till alla som var med! Utställningen, som gynnades av det soliga och varma vädret, besöktes av totalt 94 000 personer.

***

Förening är grundad!

Föreningen Kristityt viljelijät ry – Kristna bönder rf är nu officiellt registrerad! Föreningen är tvåspråkig och allkristen. Dess syfte är bl.a att främja gemenskap mellan bönder och andra primärproducenter,  samt genom evangeliet ingjuta hopp till dessa. Som förening är det enklare att arrangera olika tillställningar i framtiden.

Om du vill ha tilläggsinformation kan du skicka e-post till kristnabonder@gmail.com eller ringa Kaj Nylund 040-5467744 eller Anders Salo 045-2069777

***

Bondedagar i Ähtäri

I November 2016 arrangerades bondedagar i Ähtäri med temat ”En framtid och ett hopp.” Under veckoslutet fick vi be tillsammans, lyssna på undervisning och träffa bönder från olika håll i Finland.

Det var uppmuntrande att få uppleva en djup gemenskap och Guds närvaro under helgen. Det viktigaste i alla förhållanden och situationer i livet är att känna Gud och vara trygg i Honom. Gud har inte övergett bönder, Han har en viktig plats för dem i sin plan.